Trots en nervös inledning tog Fulham tidigt ledningen när Konstantinos Mavropanos misslyckades med att hantera Alex Iwobis luriga boll in i boxen.

Misstaget utnyttjades av Pereira, som tog sig förbi Lukasz Fabianski innan han satte bollen i tomt mål.

Brasilianaren dubblade gästernas ledning när han från nära håll tryckte in ledningsmålet på London Stadium.

Det är första gången Cottagers vinner en Premier League-match på West Ham sedan 2001.

Segern fullbordade Billiga Fulham fotbollströjor ligadubbel över Hammers - deras första sedan 1965-66 - och lyfte dem upp till 12:e plats i tabellen.

David Moyes West Ham-lag misslyckades med att öka sina chanser att kvalificera sig för Europa genom att hoppa över Newcastle och Manchester United till sjätte plats.

Det blev ett långt avbrott strax före slutet av ordinarie tid efter att George Earthy - bara några minuter in i sin ligadebut för West Ham - ådrog sig en otäck huvudskada när han kolliderade med lagkamraten Edson Alvarez.

Earthy, 19, verkade förlora medvetandet efter att hans huvud träffat gräset och fick läkarvård i cirka sju minuter innan han bars ut på bår och ersattes av Maxwel Cornet.

Klubben bekräftade att han kommer att undersökas på ett sjukhus i London på söndag kväll.

”George har drabbats av en huvudskada”, säger tränaren David Moyes. ”Han är vaken och har förts till sjukhus för vidare undersökning.”

Pereira straffar West Ham

Det känns som en lång tid sedan Fulham säkrade en 5-0-seger över West Ham i den omvända matchen på Craven Cottage i december.

Målen hade slutat att strömma in för Cottagers under de senaste veckorna, men efter Pereiras ledningsmål såg det ut som om gästerna skulle kunna öppna dammluckorna igen.

Retro fotbollströja

Pereira var ett hot hela tiden och missade knappt med två halvvolleys i den första halvleken innan han slog in Iwobis passning framför mål.

Rodrigo Muniz såg också farlig ut, men efter fyra mål i de fyra senaste matcherna kunde brasilianaren inte fortsätta på den inslagna vägen och Fabianski stoppade tre av hans försök.

Vinsten ger Marco Silvas lag en strimma hopp genom att minska avståndet till sjundeplatsen i tabellen - den sista garanterade Europaplatsen - till åtta poäng.

West Ham saknar idéer framför mål

Bakom Tottenhams och Aston Villas kamp om fjärdeplatsen och en plats i Champions League fortsätter jakten på europeisk fotboll i lägre divisioner nästa säsong.

Billiga West Ham fotbollströjor avsaknad av en klinisk avslutare mot Fulham innebar dock att deras försök till en fjärde raka europeiska kampanj drabbades av ett stort slag.

Med toppskytten Jarrod Bowen borta på grund av skada hade Moyes valt Michail Antonio längst fram mot Bayer Leverkusen i torsdags och han valde den jamaicanske anfallaren igen, tillsammans med Danny Ings.

Partnerskapet lyckades dock inte komma igång och de fick bara iväg ett skott på mål tillsammans.

Efter att ha förlorat med 2-0 mot Leverkusen i Europa League-kvartsfinalens första omgång tydde söndagens insats på att det blir svårt att ta sig tillbaka till seger i den omvända matchen.